Over Used2b

Het Nederlandse duurzame tassen merk used2b bestaat sinds 2011. Used2b werkt met kleinschalige Fair trade ateliers in Azië die specialisten zijn in "turn trash into trashures".

De tassen worden gemaakt van gerecycled / upcyled materiaal zoals afgekeurde cementzakken, versleten autobanden, gebruikte autogordels, oude reddingsvesten, gebruikte thee oogstzakken...je kunt het zo gek niet bekenken!

Deze afgedankte materialen krijgen een tweede leven als stoere upcyled bags. De ruige materialen geven de  tassen van used2b dat specifieke robuuste karakter. Ze vertellen een verhaal waardoor de liefhebbers van authenticiteit deze tassen er direct uitpikken.

De achterliggende gedachte van de merknaam, used2b kun je wel raden: these bags used to be something completely different! Used2b gaf ze een tweede leven en maakte ze tot stoere eigentijdse tassen met een verhaal, authentiek en met karakter!

ZERO WASTE

Afval, bestaat dat? Wat voor de een een afgedankte zak is, bleek voor Edith de Roy, de oprichtster van Used2b een bron van inspiratie en het begin iets nieuws en moois! In Bangladesh zag ze cementzakken die heel anders waren dan bij ons. Ze werd er  vrolijk van en zag er meteen een tas in.

Edith zocht en vond Fair Trade Ateliers die de afgedankte materialen met veel vakmanschap, liefde en passie wisten om te toveren tot duurzame hippe tassen.  "Van het een kwam het ander en inmiddels is het mijn handelsmerk om oude en "onbruikbare" materialen om te toveren tot iets moois.  Trashures noemen we dat ook wel.   Afval bestaat niet”, concludeert Edith de Roy. “Het zichtbare verleden van de gebruikte materialen geeft onze tassen juist de typische Used2b uitstraling, authenticiteit en karakter!"

TWEEDE LEVEN

Gebruikte cementzakken, binnenbanden van vrachtwagens en zelfs oude reddingsvesten krijgen een tweede leven in de stoere urban bags voor mannen en vrouwen van Used2b. Stuk voor stuk gaat het om unieke exemplaren. "Oud en waardeloos materiaal geef ik zo een tweede leven. Ruige materialen die de tassen een robuust karakter geven passen perfect in het plaatje. Ze vertellen immers een verhaal en dat maakt het extra boeiend”, lacht Edith de Roy.

Spullen met karakter een tweede leven geven, dat is de missie van Used2b.

GIVE BACK TRASH: Wij geven de mensen hun afval terug 

"Wij geven de mensen hun afval terug, daar komt het eigenlijk op neer," zegt oprichtster Edith de Roy. 

Mensen hun afval terug geven in een wel heel bijzondere vorm is een aspect dat Edith triggert en nauw aan het hart ligt. “Effectief met waardeloos afval aan de slag gaan en er iets moois van maken, daar doe ik het voor. Je schept meerwaarde, maakt mooie dingen en werkt nog actief mee aan een beter milieu ook. Afval omvormen tot hippe tassen die graag en met trots gedragen worden, geweldig toch. Je kan gerust stellen dat afval niet bestaat!”

Upcycling met een twist

Upcycling met een twist en noem het gerust een win-win: stijl en ecologie vinden hier elkaar. Oude spullen om-vormen tot iets moois, Edith was er al mee bezig voor upcycling een trend werd. 

"Sommige dingen zijn gewoon te mooi om weg te gooien. Spullen met een verhaal, met een betekenis of soms gewoonweg spullen die niet perfect zijn en daarom niet voor hun oorspronkelijke doel gebruikt kunnen worden. Materialen met rafels en randjes, daar houden we van." 

Stoere koerierstassen, hippe luiertassen of ruige fietstassen, je kan het zo gek niet bedenken of we maken het. Upcycling met een twist!

Bij Used2b vind je dan ook unieke tassen die je outfit net dat tikkeltje extra geven, zonder de praktische kant uit het oog te verliezen. Al onze tassen zijn van hoogstaande kwaliteit, kunnen tegen een stootje en hebben een heerlijk stoere uitstraling. Er zijn al kuddedieren genoeg! Tot in het kleinste detail stellen we onze tassen samen om de uitstraling te krijgen die we willen. De tekening, de rits en de vakken, ze zitten precies waar ze we willen hebben. 

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Fair Trade dragen we hoog in het vaandel en we garanderen je dan ook dat al onze tassen in Fair Trade Ateliers vervaardigd zijn. De productie van onze tassen gebeurt in India, Cambodja en Bangladesh. We hebben de ateliers zelf bezocht en steken er dan ook onze handen voor in het vuur.

Waarom we voor gebruikte materialen kiezen? Simpel, omdat we geloven in upcycling en recycling. We hebben maar één planeet en de afvalberg mee helpen verkleinen vinden we dan ook onze taak. Daarom geven we afgedankte materialen een 2de leven en toveren we ze om tot hippe, kwalitatieve en stijlvolle tassen. Niemand heeft ooit gezegd dat gerecycleerd materiaal duf moet zijn.

Of jij het nu recyclen, upcyclen of hergebruiken wil noemen, wij noemen het onze passie en we hopen dat jij er van gaat genieten!

Een blik achter de schermen

Graag willen we jullie een blik achter de schermen gunnen bij één van onze partners.

Anita Ahuja, een schrijfster en kunstenares startte jaren geleden haar bedrijf Conserve India met een duidelijke doel: de berg afval die India voortbrengt reduceren en de armen uit de sloppenwijken kansen geven. Hoe? Door afval om te vormen tot hippe tassen.  Met haar kunstenaarsachtergrond wist zij echt juweeltjes van tassen te maken van recycled plastic.

FIGHT POVERTY WITH FASHION

Al snel zag Anita dat de toekomst in upcycling lag. "Fight poverty with fashion"werd haar slogan. Vandaag de dag werken er honderden mensen voor een correct loon, in goede omstandigheden en worden de producten over de hele wereld verkocht.  Conserve India werkt samen met honderden rag pickers die ze hebben opgeleid in het zorgvuldig (onderscheiden) en "picken" van rondzwervend plastic.

De winst? Die wordt opnieuw geïnvesteerd in onderwijs- en welzijnsprogramma's voor de gemeenschap in Delhi. 

 

 

© Copyright 2022 Used2b.nl Powered by Lightspeed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »